CEVENTRIX™ som Næringsmiddel til spesielle medisinske formål

CEVENTRIX™ reguleres under «Forskrift om næringsmidler til spesielle medisinske formål», og er for kostholdsbehandling av mennesker med multippel sklerose (MS) som et tillegg til vanlig diett. Den inneholder et konsentrat av den kortkjedede fettsyren propionat, i form av natriumpropionat, og bør brukes under medisinsk tilsyn.

EU -forskrift 609/213 definerer «Næringsmiddel til spesielle medisinske formål» som følger:

«Næringsmiddel til spesielle medisinske formål» betyr mat som er spesielt behandlet eller formulert og tiltenkt kosthold for pasienter, inkludert spedbarn, som skal brukes under medisinsk tilsyn; det er tiltenkt å helt eller delvis dekke inntak av næringsstoffer til pasienter med begrenset, nedsatt eller forstyrret evne til å ta, fordøye, absorbere, metabolisere eller skille ut vanlig mat eller visse næringsstoffer som finnes i det, eller metabolitter, eller med andre medisinsk bestemte næringsbehov, der man ikke kan oppnå dette ved å endre det normale kostholdet»

CEVENTRIX™ er egnet til voksne over 18 år. Produktet skal brukes som et tillegg til alminnelig kost. Skal ikke inntas parenteralt. Bør ikke brukes under graviditet eller av ammende. Oppbevares utilgjengelig for barn.