Pasienten - hvem kan ha nytte av CEVENTRIX™?

En studie med propionat (Duscha et al, 2020) har blitt utført med både RRMS, SPMS og PPMS som viser fordeler med propionat med alle undertyper.

I studien av Duscha et al. ble det funnet reduserte propionatnivåer i avføring og serum sammenlignet med friske kontrollpersoner i alle undertyper av MS (RRMS, SPMS og PPMS), inkludert også de novo -kohorten. Tilskudd med propionat korrigerte nivåer av propionat i avføring og serum i alle undergrupper innen to uker. Antallet og funksjonen til Treg -celler ble gjenopprettet, og TH17 ble redusert mot normale nivåer i alle undergrupper.

Endringene i Treg -tall og funksjon ser ut til å være uavhengige av variasjoner i bakgrunnsmedisin, det samme gjorde de observerte kliniske fordelene. Disse resultatene bør imidlertid tolkes med forsiktighet, ettersom det er for lite data for gode statistiske analyser. Se Duscha et al 2020 for mer informasjon.

Ingen alvorlige bivirkninger ble registrert, og mindre enn 5% av pasientene hadde milde bivirkninger, som oppblåsthet, luft i magen og kvalme.

CEVENTRIX™ kan brukes til kostholdshåndtering av alle undergrupper av MS, og uavhengig av annen medisinering.